Domowe rollsy
Serowa przekąska z tortilli, za którą bardzo przepadam. Jeżeli dbacie o zdrową dietę możecie przemycić trochę wartościowych składników, do wnętrza rollsów, majonez w sosie zastąpić jogurtem, a zwykła tortillę - pełnoziarnistą. Polecam. Do przepisu użyłam za małe tortille dlatego nie została ona pokrojona do zdjęcia.
Składniki:
- 1 opakowanie tortilli ( u mnie pełnoziarnista)
- 200 g. sera edamskiego
- 190 g. sera pleśniowego camembert ( u mnie naturalny , nie lubie pleśniowego).
- kilka pomidorów koktajlowych
- świeża bazylia
- 200 g. szynki
Sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki ostrej musztardy
- sól do smaku
Sposób wykonania:
1. Składniki na sos wymieszać.
2. Tortillę posmarować sosem. Na nim ułożyć plastry szynki.
3. Ser edamski zetrzeć na tarce i posypać szynkę. Następnie ułożyć plastry sera pleśniowego i pomidorki koktajlowe. Na końcu ułożyć kilka listków bazylii lub posypać całość bazylią.
4. Tortillę zwinąć, boki zakładając do środka. Umieścić w nagrzanym piekarniku na papierze do pieczenia.
5. I piec w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki
Smacznego :)*!!
Może być bardzo smaczna; )
OdpowiedzUsuńJest smacze naprawde zrobilo u mnie furorę. Mozna samemu dolozyc i zmienic skladniki ;)!!
Usuńuwielbiam takie danka :3
OdpowiedzUsuńjest pyszne ! :)
Usuńmusi być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam: dreamaboutvogue.blogspot.com /K
domowe najlepsze! uwielbiam takie rollsy :)
OdpowiedzUsuńOj tak, wszystko co domowe najlepsze !
Usuń