Cappuccino
" Jest to jedno z moich ulubionych ciast. Ciasto prezentuje się i smakuje bardzo dobrze, a wręcz bardzo pysznie:). Jest delikatne i puszyste. "
Składniki:
- 4 śnieżki
- 1 opakowanie cappuccino waniliowe lub śmietankowe
- mleko
- 3 opakowania biszkoptów
- 3 łyżki żelatyny
Wykonanie:
1. Biszkopty układamy na spodzie
2 . Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance mleka, zostawić do napęcznienia i podgrzać na małym ogniu (NIE GOTOWAĆ).
3. 2 śnieżki ubijamy w połowie zalecanego na opakowaniu mleka . Dodajemy połowę cappuccino i dalej ubijamy . dodajemy połowę żelatyny.
4. Krem wylać na biszkopty, wygładzić i znowu ułożyć biszkopty.
5. Z drugą częścią zrobić to samo na krem.
6. Ułożyć biszkopty.
7. Posypać kakao lub czekoladą.
8. Schłodzić
UŁOŻENIE:
- Biszkopty
- Masa
- Biszkopty
- Masa
- Biszkopty
M.D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz