czwartek, 6 marca 2014

Cappuccino

Cappuccino
" Jest to jedno z moich  ulubionych ciast.   Ciasto prezentuje się i smakuje bardzo dobrze, a wręcz bardzo pysznie:).  Jest delikatne i puszyste. "





Składniki: 
  • 4 śnieżki
  • 1 opakowanie cappuccino waniliowe lub śmietankowe
  • mleko
  • 3 opakowania biszkoptów
  • 3 łyżki żelatyny



Wykonanie:

1. Biszkopty układamy na spodzie
2 . Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklance mleka, zostawić do napęcznienia i podgrzać na małym ogniu (NIE GOTOWAĆ).
3. 2 śnieżki ubijamy w połowie zalecanego na opakowaniu mleka . Dodajemy połowę cappuccino i dalej ubijamy . dodajemy połowę żelatyny.
4. Krem wylać na biszkopty, wygładzić i znowu ułożyć biszkopty.
5.  Z drugą częścią zrobić to samo na krem.
6. Ułożyć biszkopty.
7. Posypać kakao lub czekoladą.
8. Schłodzić

UŁOŻENIE:
  • Biszkopty
  • Masa
  • Biszkopty
  • Masa
  • Biszkopty









 M.D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz