poniedziałek, 17 marca 2014

Domowe rollsy

Domowe rollsy

Serowa przekąska z tortilli, za którą bardzo przepadam. Jeżeli dbacie o zdrową dietę możecie przemycić trochę wartościowych składników, do wnętrza rollsów, majonez w sosie zastąpić jogurtem, a zwykła tortillę - pełnoziarnistą. Polecam.  Do przepisu użyłam za małe tortille dlatego nie została ona pokrojona do zdjęcia.





Składniki:
  • 1 opakowanie  tortilli ( u mnie pełnoziarnista)
  • 200 g. sera edamskiego
  • 190 g. sera pleśniowego camembert ( u mnie naturalny , nie lubie pleśniowego).
  • kilka pomidorów koktajlowych 
  • świeża bazylia
  • 200 g. szynki
Sos:
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • sól do smaku



Sposób wykonania:
1.  Składniki na sos wymieszać.
2. Tortillę posmarować sosem. Na nim ułożyć plastry szynki.
3. Ser edamski zetrzeć na tarce i posypać szynkę. Następnie ułożyć plastry sera pleśniowego i pomidorki koktajlowe. Na końcu ułożyć kilka listków bazylii lub posypać całość bazylią.
4. Tortillę zwinąć, boki zakładając do środka. Umieścić w nagrzanym piekarniku na papierze do pieczenia.
5.  I piec w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki






Smacznego :)*!!

7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Jest smacze naprawde zrobilo u mnie furorę. Mozna samemu dolozyc i zmienic skladniki ;)!!

      Usuń
  2. musi być pyszne ;)
    zapraszam: dreamaboutvogue.blogspot.com /K

    OdpowiedzUsuń
  3. domowe najlepsze! uwielbiam takie rollsy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, wszystko co domowe najlepsze !

      Usuń