czwartek, 28 marca 2013

kwadrat śniadaniowy

Poranna pychota :)

         Ostatni mój pomysł na śniadanie wyszedł na plus. Lekkie, chrupiące i smaczne :)!
W cieście francuskim zapiekana szynka z serem i przyprawami.


Przepis:
Składniki:
  • Ciasto francuskie
  • 4 plastry szynki lub bekony
  • Ser żółty
  • Papryka ostra, bazylia.


Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 st C.
  2. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty. 
  3. Każdy kwadrat posypać szczyptą papryki ostrej i bazylią.
  4. Na środek każdego kwadratu ułożyć pokrojoną w paski szynką i serem. Posypać odrobiną bazylii.
  5. Włozyć do piekarnika i gotowe.
  6. Podawać na ciepło



Sos czosnkowy:
  • 2 łyżki śmietany
  • 6 łyżek majonezu
  • Mleko
  • Wyciśnięty czosenk
  • Sól, pieprz
Wszystko wymieszać w robocie. Często próbować, kazdy ma inny smak, doprawiać dodawać ale nie przedobrzyć :).


Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz