Poranna pychota :)
Ostatni mój pomysł na śniadanie wyszedł na plus. Lekkie, chrupiące i smaczne :)!
W cieście francuskim zapiekana szynka z serem i przyprawami.
Przepis:
Składniki:
- Ciasto francuskie
- 4 plastry szynki lub bekony
- Ser żółty
- Papryka ostra, bazylia.
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 st C.
- Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty.
- Każdy kwadrat posypać szczyptą papryki ostrej i bazylią.
- Na środek każdego kwadratu ułożyć pokrojoną w paski szynką i serem. Posypać odrobiną bazylii.
- Włozyć do piekarnika i gotowe.
- Podawać na ciepło
Sos czosnkowy:
- 2 łyżki śmietany
- 6 łyżek majonezu
- Mleko
- Wyciśnięty czosenk
- Sól, pieprz
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz